Ce foloseau femeile inainte de aparitia botoxului?

 

Doamnele si domnisoarele au fost pasionate intotdeauna de tratamentele estetice, menite sa le conserve sau sa le redea frumusetea. Daca in zilele noastre toxina botulinica este prima lor optiune in tratarea ridurilor de expresie, lucrurile erau mult mai complicate in trecut. Ce foloseau femeile inainte de aparitia botoxului?

 

Raspunsul este cat de se poate de natural: ca si acum, si atunci se descurcau cu resursele avute la dispozitie. Astfel, unul dintre exemplele graitoare in acest sens arata ca pe la inceputul anilor 1940, Max Factor inventase un tip de masca de fata care era prevazuta cu mai multe cuburi de plastic. Acestea erau umplute cu apa, erau inghetate la frigider si apoi aplicate pe fata. Masca Hangover Heaven era favorita numelor mari din Cetatea Filmului, renumitul Hollywood.

 

In lipsa botoxului, care a fost inventat cateva decenii mai tarziu, alte femei optau pentru alta solutie menita sa le revigoreze tenul: un mecanism de suctiune ce avea scopul de a lasa pielea fina si fara pete. La aceasta performanta se ajungea cu ajutorul unor mici duze de sticla, atasate la niste tuburi de cauciuc si legate de un fel de aspirator. La asemenea metode recurgeau femeile in secolul trecut, fiind clar in dezavantaj fata de contemporanele lor, care se bucura din plin de efectele botoxului.


Intr-un loc ultracentral al Bucurestiului, vizavi de magazinul Cocor, va asteptam alaturi de cei mai buni medici de specialitate. Pentru programari ne puteti suna la numarul 031.421.48.50. Ofertele de pret si mai multe detalii pentru tratamentul cu botox se pot gasi AICI.

 

 

 

Spune-ti opinia!Campurile marcate cu asterisc (*) sunt obligatorii !