Drenaj limfatic

Drenaj limfatic

Drenajul limfatic


O functionare corecta a circulatiei limfatice este esentiala pentru mentinerea starii generale de sanatate. Sistemul limfatic este responsabil cu starea imunitatii noastre, prin intermediul celulelor numite limfocite, care elimina substantele nocive din organism.


O circulatie limfatica si sanguina deficitara duce la cresterea acumularii de lichide in spatiul intercelular si la acumularea de toxine in interiorul celulelor. Din arderea diverselor alimente consumate rezulta si toxine si radicali liberi, care se acumuleaza in cantitate mare in celulele grase, si produc incarcarea cu lichide a acestor celule si umflarea lor. Radicalii liberi provoaca alterarea structurii tesutului conjunctiv subcutanat cu scaderea consecutiva a elasticitatii acestuia, afectand astfel stratul superficial al pielii (aparitia de imperfectiuni si denivelari).


Presomasajul (mecanismul prin care se realizeaza drenajul limfatic) are o actiune pozitiva asupra ganglionilor limfatici. Drenajul limfatic reprezinta calea prin care eliminam acumularile interstitiale de lichide si grasimi si se efectueaza prin presiuni usoare asupra ganglioni limfatici. Este indicat pentru reducerea aspectului de „coaja de portocala" al pielii (celulita), depunerilor de grasime, detoxifierea organismului, reducerea edemelor (care apar datorita unei cantitati prea mari de lichid interstitial ce nu poate fi eliminat  rapid de sistemul limfatic sau datorita unui blocaj pe traseul vaselor limfatice) si stimularea sistemului imunitar. Procedeul se recomanda, de asemenea, persoanelor cu retentie de apa, precum si persoanelor care nu au rezultate bune in curele de slabire,sedintele de drenaj limfatic fiind extrem de importante in procesul de slabire.


Drenajul limfatic se realizează cu ajutorul aparatului de presomasaj, fiind o procedura complet non-invaziva, relaxanta si cu multiple aplicatii:


intarirea sistemului imunitar natural

 • eliminarea celulitei
 • remodelarea corporala (reducere in centimetri)
 • detoxifierea organismului.


Durata tratamentului este de ½ h. Tratamentul poate fi efectuat la intervale variabile de timp pentru o perioada indelungata (in general de 1-2 ori pe saptamana in serii de 10-12 sedinte, cu o pauza de o luna), in scopul normalizarii circulaţiei limfatice şi în asociere cu tratamente cosmetice  ce accelereză arderea grăsimilor.


Drenajul limfatic combinat cu sedintele de cavitatie contribuie la micsorarea circumferintei si diminuarea celulitei, aceasta procedura fiind numita si „moartea celulitei".  Drenajul limfatic favorizeaza eliminarea grasimilor topite in urma cavitatiei si a toxinelor eliberate.


Drenajul limfatic reprezinta o bună alegere în tratarea celulitei, dar şi în scopuri medicale precum şi în medicina sportivă, efectele sale fiind numeroase:

 • eliminarea celulitei
 • strangerea pielii
 • stimularea circulatiei venoase si limfatice
 • prevenirea varicelor si tromboflebitei
 • eliminarea edemelor cu diferite etiologii (post operatorii, post traumatice, etc)
 • scadere in greutate
 • detoxifierea organismului
 • atenuarea senzatiei de picioare grele si umflate
 • redarea elasticitatii si fermitatii pielii.


Drenajul limfatic are si contraindicatii, acest tip de masaj nefiind recomandat persoanelor cu: insuficienta cardiaca sau renala, probleme cardiace majore, tromboza si flebita (prin masaj pot fi eliberate cheagurile de singe), tumori maligne (din teama de a nu se raspandi cancerul, fiind cunoscut faptul ca celulele tumorale se raspandesc foarte rapid prin sistemul limfatic), astm bronsic, orice afectiune acuta cauzata de bacterii, virusi sau alergeni (deoarece exista riscul ca acestea sa fie raspindite in organism), tuberculoza, eczeme, hipertiroidism.


 • Programeaza-te acum la o consultatie la nr. de telefon 031.421.48.50. 

Drenaj limfatic Drenaj limfatic